Share
Διαβάστε επίσης
Νέα & Ανακοινώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Ενημερωτικές Εκδηλώσεις της SOFTONE για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Νέα & Ανακοινώσεις
Tην καινοτόμο πλατφόρμα SHOPRANOS Digital Commerce της SOFTONE επέλεξε η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ για τη δημιουργία ενός σύγχρονου B2B ηλεκτρονικού καταστήματος
Cloud
Οι τάσεις που μετασχηματίζουν το CRM και την παροχή υπηρεσιών
Trends & Views
Πώς ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας
Μεταξύ των σύγχρονων λύσεων business management, τα συστήματα enterprise mobility έχουν αποκτήσει περίοπτη θέση. Έχουν αναδειχθεί σε σημαντικό σημείο αναφοράς για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και εξορθολογισμού των επιχειρησιακών διεργασιών. Ποιο είναι λοιπόν το μέλλον του Enterprise Mobility (EM) και τι επιφυλάσσει για τις επιχειρήσεις;
Βασικές προοπτικές
Η αλήθεια είναι πως η αγορά του ΕΜ παραμένει αρκετά «φρέσκια» και οι επιχειρήσεις έχουν τις δικές τους απαιτήσεις και στρατηγικές. Εντούτοις, μιας και η αγορά εξελίσσεται συνεχώς, πολλές από αυτές παραμένουν επιφυλακτικές, σχεδιάζοντας μόνο στη λογική του επόμενου έτους. Πολλά λοιπόν τα τεκταινόμενα στο χώρο αυτό, δεδομένου πως το mobile στο μέλλον δεν σημαίνει απλά tablets και smartphones, αλλά επίσης έξυπνα γυαλιά και smartwatches. Ήδη, υπάρχουν ποικίλες λύσεις enterprise mobility γι’ αυτού του είδους τις mobile συσκευές.
Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο υιοθέτησης των λύσεων ΕΜ, ανησυχούν σχετικά με την ασφάλεια και τη διαχείριση των συσκευών. Πλέον, είναι πολλές εκείνες οι επιχειρήσεις που αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις που θα διασφαλίσουν την παραγωγικότητα, καθώς επίσης και την ασφαλή ενσωμάτωσή τους στις υπάρχουσες mobile συσκευές.
Είναι ξεκάθαρο πως οι πλέον προτιμώμενες λύσεις EM είναι εκείνες που μπορούν να ενσωματωθούν συνολικά στην προϋπάρχουσα υποδομή της επιχείρησης, το οποίο σημαίνει -κατά βάση- το τρέχον λειτουργικό σύστημα. Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται πως δεν υπάρχει ανάγκη αναζήτησης κάποιου παράλληλου συστήματος, καθώς και απώλειας πολύτιμου χρόνου από πλευράς ΙΤ, συμβάλλοντας περαιτέρω στην παραγωγικότητα.
Στρατηγική και ασφάλεια
Ένας βασικός λόγος αποτυχίας των περισσότερων projects οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες. Εφόσον η επιχείρηση δεν διαθέτει μια ολοκληρωμένη και dedicated στρατηγική ΕΜ είναι πιθανό τα projects να μείνουν πίσω. Ένα άλλο σημείο είναι πως πολλές επιχειρήσεις αγόρασαν λύσεις διαχείρισης ΕΜ ως add-on, το οποίο αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα ενός μεγαλύτερου συστήματος που αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύπλοκο για εγκατάσταση. Η προσπάθεια και ο χρόνος που απαιτείται από πλευράς ΙΤ προκειμένου να οργανώσει τους χρήστες, μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις.
Είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να βρουν την ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας και της παραγωγικότητας. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά μπλοκάρουν ή περιορίζουν τα πάντα σε τέτοιο βαθμό ώστε ο χρήστης να μην μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτα με παραγωγικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι πως οι εργαζόμενοι συχνά καταλήγουν να αναζητούν μη ασφαλείς λύσεις που έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τους περιορισμούς ή ακόμα και να απογοητευτούν από τη λογική του mobile συνολικά. Η ιδεώδης λύση θα ήταν εκείνη που καλύπτει όλες αυτές τις παραμέτρους.
Εξελίξεις στο mobile device management
Από το iOS 7, η Apple προσέφερε όλες εκείνες τις λειτουργίες που απαιτούνται προκειμένου η ενσωμάτωση των iPhones στο ΙΤ να γίνεται με ασφάλεια, ενώ στις επόμενες εκδόσεις παρέχονται ακόμα πιο εκτεταμένες business λειτουργίες, ώστε να προσφέρει ένα νέο momentum στην αγορά.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Android. To 2015, η Google είχε ανακοινώσει το Android for Work. Πρόκειται για ένα νέο “layer” στο Android (από την έκδοση 5.0 και μετά) που διαχωρίζει τις business και τις ιδιωτικές λειτουργίες της συσκευής, κάτι που αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τα προγράμματα BYOD.