Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Οι επιχειρήσεις αξιοποιούν το Enterprise Mobility για την αύξηση της κερδοφορίας τους



Οι επιχειρήσεις αξιοποιούν το Enterprise Mobility για την αύξηση της κερδοφορίας τους

May 13, 2024


Mobility

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς enterprise mobility ξεπέρασε τα 32,73 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2022 και αναμένεται να φτάσει περίπου τα 182,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2030. Εξετάζουμε τις πιο πρωτοποριακές τάσεις ΕΜ που πρέπει να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες και να αποκτήσουν πλεονέκτημα στους αντίστοιχους κλάδους τους.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη mobile τεχνολογία συνεχίζουν να διαταράσσουν τις παραδοσιακές παραδοχές της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Ενώ οι μορφές επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους ήταν κυρίως προσωπικές, οι σύγχρονες περιλαμβάνουν τόσο τις σχέσεις χρήστη-τεχνολογίας όσο και το ΙοΤ ως κανάλια επικοινωνίας.

Επέκταση του BYOD

Οι επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει περίπλοκα μοντέλα για την προσαρμογή της στρατηγικής κινητικότητας της επιχείρησης, όπως το BYOD. Μέσω αυτής της τάσης, οι επιχειρήσεις θα εξοικονομήσουν χρήματα από τα κόστη απόκτησης, ζητώντας από τους εργαζομένους να φέρουν τις συσκευές τους για χρήση στο χώρο εργασίας τους.

Με τις επιχειρήσεις να επιδιώκουν διαρκώς τη μείωση των δαπανών, η ενσωμάτωση του BYOD αποτελεί αποτελεσματική στρατηγική για τη δέσμευση των εργαζομένων, εξοικονομώντας παράλληλα το κόστος που σχετίζεται με την παροχή στους εργαζομένους smartphones, tablets και φορητών υπολογιστών σε όλη την εταιρεία.

Τα μοντέλα BYOD επιτρέπουν στα τμήματα ΙΤ να εγκαθιστούν εφαρμογές που ανήκουν στην εταιρεία στις συσκευές των εργαζομένων. Έτσι, οι χρήστες διατηρούν την ελευθερία τους όσον αφορά την επιλογή των συσκευών και τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ενώ οι εργοδότες εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο των εταιρικών δεδομένων και του software.

Δίκτυα 5G και Wi-Fi 6

Καθώς τα πρότυπα 5G υιοθετούνται ευρέως και χρησιμοποιούνται σε ρεαλιστικά περιβάλλοντα, η χρήση τους θα σημειώσει εκθετική αύξηση. Το 5G διαθέτει υψηλή μετάδοση δεδομένων (έως 10 Gbps), χαμηλές καθυστερήσεις (1 χιλιοστό του δευτερολέπτου), βελτιωμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, καθώς και έως 90% μειωμένη χρήση ενέργειας σε σύγκριση με τα συστήματα 4G.

Το Wi-Fi 6 θα συμβάλει επίσης σημαντικά στις τάσεις κινητικότητας των επιχειρήσεων το 2024, αυξάνοντας την ταχύτητα του δικτύου, βελτιστοποιώντας τη χρήση της μπαταρίας και τις επιδόσεις σε πυκνούς χώρους γραφείων.

Η καλύτερη και ταχύτερη συνδεσιμότητα στο Internet φιλοξενεί εργαλεία λύσεων επιχειρηματικής κινητικότητας, όπως πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης, συστήματα αποθήκευσης στο cloud για αποθήκευση αρχείων και εργαλεία διαδικτυακής συνεργασίας. Τόσο το 5G όσο και το Wi-Fi 6 υπόσχονται ότι η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να επιτευχθεί πιο αποτελεσματικά, ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι απευθείας συνδεδεμένοι σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο.

ΙοΤ

Το IoT αναφέρεται σε ένα δικτυωμένο σύστημα αλληλοσυνδεόμενων υπολογιστικών συσκευών, φυσικών και ψηφιακών μηχανών, αντικειμένων ή ανθρώπων που διαθέτουν μοναδικά αναγνωριστικά (UID) και είναι ικανά να ανταλλάσσουν δεδομένα μέσω δικτύων.

Το 98% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το IoT εξάγουν επί του παρόντος τεράστιο όγκο δεδομένων από τις διαδικασίες τους και η αξιοποίησή τους παραμένει εμπόδιο. Επιπλέον, το 31% αποτυγχάνει να εξάγει ή να αναλύσει αυτές τις πληροφορίες εντός των εταιρικών δικτύων, χάνοντας ενδεχομένως πληροφορίες που θα ενίσχυαν τις στρατηγικές αποφάσεις και τις δυνατότητες λήψης αποφάσεων.

Αυξημένη ασφάλεια

Μία από τις κύριες ανησυχίες που σχετίζονται με την κινητικότητα των επιχειρήσεων είναι η ασφάλεια. Η εφαρμογή μιας στρατηγικής εταιρικής κινητικότητας αυξάνει την επιφάνεια επίθεσης. Απαιτεί την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας όταν τα εταιρικά δεδομένα ταξιδεύουν μεταξύ συσκευών, καθιστώντας τα ενδεχομένως ευάλωτα σε παραβιάσεις ή μη εγκεκριμένη πρόσβαση.

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία για τον μετριασμό των κινδύνων, από VPN έως τεχνολογίες ασφάλειας endpoints. Η διαχείριση κινητών συσκευών (MDM) είναι η παραδοσιακή λύση του τμήματος IT για τον έλεγχο της χρήσης smartphone και tablet στην εργασία. Οι τρέχουσες τάσεις διαχείρισης ΕΜ των επιχειρήσεων περιλαμβάνουν αυστηρότερη αλλά ευέλικτη διαχείριση εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας (MAM).





Σχετικά Άρθρα