Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Η αγορά του cloud ERP αναπτύσσεται ραγδαία



Η αγορά του cloud ERP αναπτύσσεται ραγδαία

September 4, 2024


Cloud

Σύμφωνα με το Fortune Business Insights το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς cloud ERP αποτιμήθηκε σε 49,80 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2023. Η αγορά αναμένεται να αξίζει 57,17 δισ. δολάρια το 2024 και να φτάσει τα 181,04 δισ. δολάρια το 2032, παρουσιάζοντας CAGR 15,5% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Σύμφωνα με τα βασικότερα στοιχεία της έρευνας, η Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη (GenAI) μετασχηματίζει τη δυναμική της εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι να βελτιωθεί σημαντικά η αποδοτικότητα και ο εξορθολογισμός των λειτουργιών των επιχειρήσεων. Με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του GenAI στο πλαίσιο του cloud ERP, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη λειτουργική τους αποδοτικότητα, να επαναπροσδιορίσουν τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, να αναπτύξουν αλγόριθμους προβλέψεων και να ξεκλειδώσουν τρόπους αυτοματοποίησης και ανάλυσης δεδομένων. Αυτή η μετασχηματιστική τεχνολογία αυξάνει την επιχειρηματική ευελιξία στο σύνολο της επιχείρησης για τον εντοπισμό της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών και την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε λύσεις cloud ERP δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να βελτιστοποιούν κρίσιμες διαδικασίες, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη συνεχή μάθηση και προσαρμογή για βέλτιστη απόδοση.

Το Cloud ERP παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για διάφορες πτυχές της επιχείρησης, επιτρέποντας την ταχύτερη και πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας σε ταχέως εξελισσόμενους κλάδους. Η αυξανόμενη ανάγκη για την εφαρμογή προηγμένων λύσεων ERP που περιέχουν προηγμένα χαρακτηριστικά ανάλυσης παρατηρείται σε πολλές βιομηχανίες, καθώς μπορούν να εντοπίσουν καθυστερήσεις και διαταραχές. Επιπλέον, οι τεχνολογίες ΑΙ και μηχανικής μάθησης ενσωματώνονται σε αυτές τις λύσεις για να προσφέρουν βελτιωμένες και προηγμένες γνώσεις. Επιπλέον, δημιουργούν εξατομικευμένες αναφορές, παρέχοντας πλήρη εικόνα των βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs).

Οι λύσεις cloud ERP εφοδιάζουν τις επιχειρήσεις με μεγάλη επεκτασιμότητα και ευελιξία. Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για εκείνες που επιδιώκουν ουσιαστική προσαρμογή. Η μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων από τα on-premise συστήματα στο cloud μπορεί να είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη. Απαιτεί εκτεταμένο σχεδιασμό και εκτέλεση χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια των δεδομένων. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην τεχνολογία και οι βελτιώσεις στις cloud υπηρεσίες θα αμβλύνουν ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες με την πάροδο του χρόνου.

Το τμήμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναμένεται να καταγράψει το υψηλότερο CAGR λόγω της ταχείας υιοθέτησης των τεχνολογιών cloud για τη βελτίωση των επιχειρηματικών επιδόσεων και την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Επίσης, οι βασικοί παίκτες της αγοράς δημιουργούν ευκαιρίες για τις ΜΜΕ για την προώθηση της υιοθέτησης του cloud. Με βάση τον κλάδο, η αγορά χωρίζεται σε διανομή, μεταποίηση, κατασκευές, υγειονομική περίθαλψη, ηλεκτρονικό εμπόριο και λιανικό εμπόριο, BFSI, πληροφορική και τηλεπικοινωνίες και άλλες. Ο τομέας της μεταποίησης κατέχει το υψηλότερο μερίδιο της αγοράς λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για διαφανείς και εκσυγχρονισμένες διαδικασίες παραγωγής.





Σχετικά Άρθρα