Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM



Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM

September 4, 2024


Business Software

Τα συστήματα CRM έχουν μεταμορφωθεί με τη δύναμη του ΑΙ, παρέχοντας στις επιχειρήσεις έναν πιο έξυπνο τρόπο διαχείρισης των εμπειριών των πελατών και προώθησης της αφοσίωσής τους σε όλα τα στάδια. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο CRM θα έχει ως αποτέλεσμα οφέλη για την επιχείρηση στο σύνολό της, καθώς και για τους ίδιους τους πελάτες. Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τόσο οι πελάτες όσο και οι επιχειρήσεις επωφελούνται.

Αναφορά και προγνωστική ανάλυση: Η τεχνολογία AI χρησιμοποιείται για τη συλλογή καλύτερων δεδομένων και την εξαγωγή πιο εμπεριστατωμένων πληροφοριών σχετικά με τις αντιδράσεις των πελατών, τα προβλήματα απόδοσης και άλλα ζητήματα που μπορεί να επηρεάσουν την εμπειρία τους. Από εκεί και πέρα, πολλές λύσεις AI analytics μπορούν να προσφέρουν συστάσεις βασισμένες στο ΑΙ για τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης αυτών των ελλείψεων.

Προσαρμοσμένη δημιουργία περιεχομένου: Τα εργαλεία Generative AI θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία δυναμικού περιεχομένου ιστοσελίδων και διαφημίσεων, εξατομικευμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων τύπων προσέγγισης που εστιάζουν στα πάντα, από την παγκόσμια περιοχή ενός πελάτη μέχρι το ιστορικό των προηγούμενων αγορών του και τις κριτικές που έχει αφήσει σε sites τρίτων. Όταν το περιεχόμενο δημιουργείται ειδικά για τα άτομα, είναι πιο πιθανό να αισθάνονται συνδεδεμένοι και πιστοί στο brand που δημιουργεί αυτό το περιεχόμενο.

Αυτοματοποίηση ροής εργασιών: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει πολύπλοκους, λειτουργικούς αυτοματισμούς ροής εργασιών, ώστε οι πελάτες να λαμβάνουν τακτικές εξατομικευμένες επικοινωνίες που τους κρατούν δεσμευμένους και ικανοποιημένους με την υπηρεσία που λαμβάνουν.

Ανάλυση συναισθήματος: Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να σαρώσει γρήγορα όλες τις πηγές δεδομένων για να εντοπίσει τα γενικά συναισθήματα και τα συναισθήματα των μεμονωμένων πελατών στη βάση δεδομένων σας. Από εκεί και πέρα, μπορεί να κάνει συστάσεις για τυχόν μεγαλύτερες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ή για τον τρόπο καλύτερης προσέγγισης με βάση τις απογοητεύσεις ενός συγκεκριμένου πελάτη.

Εξατομικευμένες συστάσεις προϊόντων: Με τα δεδομένα που έχετε συλλέξει και τα οποία έχουν εντοπιστεί με την πάροδο του χρόνου, τα AI CRM έχουν αρκετή γνώση των μεμονωμένων πελατών για να κάνουν εξατομικευμένες συστάσεις προϊόντων. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει upselling και cross-selling με βάση τις πρόσφατες αγορές ή δραστηριότητες. Η πιθανότητα σύναψης τέτοιου είδους συμφωνιών εξαρτάται από τη συνάφεια και την επικαιρότητα των συστάσεων, δύο τομείς στους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη υπερέχει.





#AI     #Cloud CRM     #CRM    

Σχετικά Άρθρα