Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Πώς ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας



Πώς ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας

October 21, 2024


Trends & Views

Οι επιχειρήσεις στρέφονται πλέον στον ψηφιακό μετασχηματισμό για έναν πρακτικό λόγο: τη βελτιστοποίηση του κόστους. Αν και λιγότερο εντυπωσιακό από την εφεύρεση ενός νέου προϊόντος, το αποτέλεσμα δεν πρέπει να υποτιμάται. Η βελτιστοποίηση του κόστους βοηθά τις εταιρείες να εξορθολογήσουν τις δαπάνες και να ανακατανείμουν πόρους προς την καινοτομία, οξύνοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα με την πάροδο του χρόνου.

Αρχικά, αποφύγετε την προσκόλληση σε απαρχαιωμένα συστήματα, καθώς συχνά είναι υπεύθυνα για κρυφή αφαίμαξη πόρων. Ενώ ορισμένα συστήματα διατηρούνται λόγω απαιτήσεων συμμόρφωσης, μια στρατηγική προσέγγιση μπορεί να μετριάσει αυτές τις προκλήσεις. Προσδιορίζοντας ποια χαρακτηριστικά μπορούν να αντικατασταθούν ή είναι διαθέσιμα αλλού, οι οργανισμοί μπορούν να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την απόσυρση παρωχημένων συστημάτων. Αυτή η προληπτική προσέγγιση απελευθερώνει πόρους για την καινοτομία. Σε τομείς όπως οι επιχειρησιακές βάσεις δεδομένων, οι επιχειρήσεις θα επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση πόρων με την απόσυρση παλαιότερων λύσεων. Επιπλέον, η ενοποίηση των προμηθευτών και ο εξορθολογισμός των δεξιοτήτων προσφέρουν ήπια εξοικονόμηση κόστους πέρα από αυτό που εμφανίζεται σε ένα τιμολόγιο.

Η μείωση της πλεονάζουσας αποθήκευσης δεδομένων είναι ένας άλλος τρόπος για να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Οι επιχειρήσεις συχνά αποθηκεύουν τις ίδιες πληροφορίες σε πολλές τοποθεσίες, επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς συντήρησης του ΙΤ. Με τον εκσυγχρονισμό της αρχιτεκτονικής των δεδομένων και την ενοποίησή τους με τη χρήση μιας υβριδικής πλατφόρμας δεδομένων, οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αναλύουν όλα τα δεδομένα τους σε δημόσια και ιδιωτικά clouds, καθώς και σε τοπικές εγκαταστάσεις, ώστε να λαμβάνουν πιο έξυπνες αποφάσεις.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν ευκαιρίες για τη μείωση του πλεονασμού. Πολλοί οργανισμοί σημείωσαν επιτυχία επεκτείνοντας τις πλατφόρμες δεδομένων που κατασκευάστηκαν για συγκεκριμένους σκοπούς, στην υποστήριξη άλλων επιχειρηματικών μονάδων και νέων περιπτώσεων χρήσης. Η προσέγγιση αυτή μεγιστοποιεί τη χρήση των πόρων. Για παράδειγμα, μια πλατφόρμα δεδομένων που σχεδιάστηκε αρχικά για τη συμμόρφωση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση αναλύσεων για τις ομάδες εξυπηρέτησης πελατών, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόσθετους πόρους και μειώνοντας το συνολικό κόστος του ΙΤ.

Στο σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η βελτιστοποίηση του κόστους έχει καταστεί προτεραιότητα. Αν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνδέεται συχνά με δραματικές αλλαγές και επανάσταση στις επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να τον χρησιμοποιούν ως εργαλείο για την αύξηση της αποδοτικότητας του κόστους. Ο εξορθολογισμός της διαχείρισης δεδομένων μέσω σύγχρονων, ευέλικτων πλατφορμών μπορεί όχι μόνο να βελτιστοποιήσει το κόστος, αλλά και να βελτιώσει την οργανωτική ευελιξία, υποστηρίζοντας την καινοτομία. Τελικά, οι πιο ρεαλιστικές αποφάσεις είναι συχνά οι πιο αποτελεσματικές.





#Cloud     #Digital Transformation     #ERP    

Σχετικά Άρθρα